Menu

Romantiska spahotell på svenska Västkusten

Att komma iväg tillsammans, slappna av och värma kropp och sinne på spa tillsammans en helg sätter verkligen guldkant på tillvaron. På den svenska Västkusten finns flertalet anrika spaanläggningar och ett par uppstickare. Här listar vi våra romantiska spa-favoriter.

Strömstad Spa 

Strax innan norska gränsen ligger detta vackra resorthotell, bara ett tiotal meter från havet. Här kan ni skämma bort er tillsammans med parbehandlingar i spadelens love tub eller spasvit. Hotellets spa, Decléor Aroma Spa, finns utbrett på tvåhärliga våningsplan. Här finner ni allt från klassisk finsk sauna till snötunna och saltvattenspool.

Hotell Tylösand

Tylösand är den största och garanterat mest omsjungna stranden utanför Halmstad. Här bland klippor och sanddyner ligger ett spa-hotell utöver det vanliga. Förutom rum med underbar havsutsikt, klassiska pooler, bubbelpooler, kallbad, gemensam bastu och behandlingsrum, så finns här Sveriges största konstgalleri. Det är Per Gessle och två vänner som tillsammans fyllt de 23000 kvadratmetrarna med popkulturell konst. Hotellets spa-avdelning är i ständig utveckling, men satsar på ekologiska produkter och ger dessutom besökarna möjlighet att mixa sina egna produkter i ett spa-labb.

Torekov Hotell

Väster om Båstad, inbäddad i den karga och vackra naturen på Bjärehalvön finner ni detta spahotell. De friska vindarna står i kontrast mot det varma vattnet i utomhuspoolerna och fyller på era energier. Hotellet blandar det bästa från olika delar av världen, som regndroppsmassage från lakotaindianderna, japansaka pooler och hawaiianska massagetekniker.

Falkenberg Strandbad

The Retreat Club är namnet på hotell Falkenbergs Strandbads spadel. Med en underbart romantisk utsikt över Skrea Strand och vidare ut över havet, varma pooler, sandskrubb från Kalahariöknen och eld-relax förvånas man knappt över att detta spa vunnit pris för Europas bästa pool – och spa. Själva hotellet har en aura av lyx, med kristallkronor och inredning som går i klassiskt marmor och guld.

Smögens Hafvsbad

I det lilla och otroligt idylliska kustsamhället Smögen ligger denna anrika kurort. Smögens Hafvsbad slog upp portarna redan år 1900, och har sedan dess välkomnat besökare som vill slappna av och skämmas bort. Den nyrenoverade spa-anläggningen erbjuder bland annat flertalet olika pooler.

Varbergs Kusthotell

På Varbergs Kusthotell låter man havet stå för inspirationen till spadelen. Här kan ni njuta av en riktig hemester på Sveriges enda spa med Thalasso-terapi. Thalassospa kommer ursprungligen från Grekland, och ordet Thalassa betyder just ”hav”. Tång, lera och andra välgörande mineraler från Kattegatt bidrar till att göra spaupplevelsen på Varbergs Kusthotell unik. Ni finner även en havsvattenpool med en behaglig temperatur på 32 grader, kallbadhus, trädgård med hängmattor och andra härliga miljöer att njuta tillsammans i.

Inga kommentarer

    Kommentera