Menu

Sju svenska hotell som ger en romantisk upplevelse nära naturen

Visst är det givande och spännande, för att inte säga stimulerande, att skapa romantiska minnen från spännande äventyr tillsammans? Här listar vi sju hotell i Sverige som kan ge er som söker något lite annorlunda och vill komma ut i naturen för er nästa romantiska getaway.

Hotell Utter Inn, undervattensrum i Västeråsfjärden

Omkring en kilometer ut i Västerås skärgård ligger en liten röd stuga på en flytbrygga. Den är väldigt gullig, men det är under ytan det verkligt häftiga med detta hotell uppenbarar sig. Sovrummet för två personer är beläget tre meter ner under stugan som ligger mitt ute i Västeråsfjärden.

Utter Inn är nämligen ett undervattenshotell! Under den röda stugan finns sängar och panoramafönster likt akvarium i alla väderstreck där det naturliga djurlivet i Mälaren visar sig. Hotellet under ytan är ett projekt av konstnären Mikael Genberg. Väljer ni att uppleva detta fantastiska hotell tar ni båten från Östra hamnen i Västerås. Ni får även med er en gummibåt, om ni skulle vilja lämna ert krypin och besöka någon av öarna i närheten.

På flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, och i den lilla röda stugan finns kokplatta, servis, färskvatten och kylskåp. Varför inte avnjuta en romantisk middag och solnedgång på bryggan, innan det är dags att klättra ner till sovrummet bland fiskarna?

Treehotel, designhotell i trädtopparna utanför Boden

Uppe i Norrland, omkring en halvtimme från Boden, finner ni Treehotel. Just det: träd. På detta hotell är varje rum ett fantastiskt och alldeles unikt konstverk högt uppe bland trädkronorna. Bo i en kub som döljs bland tallarna av väggar i spegelglas, eller varför inte i ett enormt fågelbo med alla bekvämligheter? Kanske har ni fantiserat om att kela i ett UFO? Vilket rum ni väljer kommer garanterat påverka vilken upplevelse ni får av den norrländska naturen.

Treehotel anpassar er upplevelse utifrån hur naturen förändras efter årstiderna. Under sommaren kanske fiske eller en ridtur på häst kan passa, medan vintern är mer lämpad för skogsskidåkning eller uppleva norrskenet från en skoter. Oavsett om ni söker äventyr eller tid för reflektion och varandra så kan ni finna det här.

 Svartsö logi, inredda canvastält i skärgården

Ta båten knappa två timmar ut i Stockholms skärgård så finner ni Svartsö logi. Här kombineras närheten till naturen med en känsla av lyx och komfort. Boendet består av robusta tält i bomullscanvas som ligger strax ovanför vattenbrynet. Vid bokning kan ni välja bland fyra olika tält som är placerade på avstånd från varandra för att det ska kännas privat. Varje tält står på ett stadigt trädäck som fungerar som en omgivande terass, och är inredda som mysiga hotellrum med lyktor, fårskinn och rejäla sängar. I ert tält somnar ni under fluffiga täcken till ljudet av det omgivande havet.

På kvällen avnjuter ni en 5-rätters middag på närliggande Svartsö Krog och frukosten levereras direkt till tältet i form av en välfylld frukostkorg. Detta hotell passar bäst sommartid, och har öppet från maj-september. Garanterat får ni en härligt annorlunda övernattningsupplevelse.

Lurö Gästhärbärge, enkelhet mitt i Vänern

Lurö tillhör ett av Skandinaviens solrikaste områden, och är beläget en timmes båtfärd ut i Vänern. Här finner ni ett enkelt boende med vandrarhemstandard. Välj mellan att sova i Fyrhuset eller en av stugorna med underbar utsikt över innanhavet. Här kan ni tillaga enklare måltider och står själva för lakan och städning.

Lurö Skärgård är ett naturreservat som erbjuder ett lugn och stillhet som i sin tur inbjuder till kreativ samvaro. Här finns en trivsam skärgårdskrog som serverar fisk från Vänern och andra lokala råvaror från den omgivande skärgårdsidyllen. Under säsong serveras frukostbuffe, och ni rekommenderas att boka bord även till lunch och trerätters middag. Vid en av bryggorna ligger Bastuflotten Mysingen förtöjd. Den kan hyras och då ingår bastukåtan med vedeldad bastu och en badtunna. Dessutom en lika mysig grillkåta, dit ni från köket kan få med er en bastusupé bestående av lite att grilla och härliga tillbehör.

Det rekommenderas att boka åtminstone två nätter på Lurö, för att få en heldag att njuta av lugnet på ön utan att tänka på båtresa. Detta är ett otroligt prisvärt boende för er turturduvor som söker ro för själen och trivs nära naturen.

Ramoa, bo i lusthus på en egen ö

Ute i Klockesjön i Småland står ett litet lusthus på en ö. Här sover ni i en skön dubbelsäng, och vaknar upp till stillheten ensamma på ön.

I paketet ”Romantisk kväll på egen ö” ingår en kanot under dagen, med vilken ni kan utforska de omgivande sjöarna. Ni får med er en fikakorg att mumsa på under dagen, och framåt kvällen dukas middagen upp i lusthuset på avtalad tid. Dagen därpå bjuds ni på en lyxig frunch inne på fastlandets Café Mangelboden.

Äventyrsbyn Ramoa i Ramkvilla erbjuder en mängd aktiviteter, bland annat för möhippor och konferenser. Vill ni stanna längre kan ni utforska deras kulturvandringar, eller bo i en torparstuga och fortsätta utforska Småland med mountainbike. Det här är ett boende som verkligen erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Kolarbyn, mysigt i Bergslagens vildmark

Att övernatta i en kolarkoja, där ni sover i sovsäckar på fårskinnsfällar, är helt klart en upplevelse för er mer äventyrliga par. Maten ingår, och ni tillagar den själva över öppen eld. Ni hugger ved att elda med och hämtar färskvatten ur den närliggande kallkällan.

I Bergslagens vidsträckta granskogar, utanför det lilla samhället Skinnskatteberg, ligger Kolarbyn Eco-lodge. Det är ett vandrarhem byggd i naturmaterial, med syfte att bevara traditionen med gammaldags kolmilor för att framställa träkol och erbjuda ett naturnära och miljövänligt boende. I Kolarbyn finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Här finns istället tystnad, vildmark och spännande upplevelser, romantiskt sprakande eld och lugnet från stearinljus.

Förutom härliga stigar att vandra på och utforska den omgivande blåbärsskogen kan ni hyra kajaker och paddla i Skärsjön, eller tända upp i den flytande bastun nere vid sjön och ta ett månskensdopp under stjärnorna i det klara vattnet. Här finner ni ro och tid att rå om varandra.

Inga kommentarer

    Kommentera