Menu

Romantisk resa till Island

Island, denna vilda och vackra ö, inbjuder till storslagna romantiska äventyr. Gejsar, valar, skör vildmark, spektakulär natur, vulkaner och frid för själen. I Reykjavik finns moderniteter och finkultur, men äventyret är aldrig långt borta. Här ger vi våra bästa tips på vad ni kan se och göra under er romantiska resa till Island.

Besök varma källor

Det finns fantastiska geotermiska bad på Island. Det mest välkända och tillgängliga är Blue Lagoon i närheten av Reykjavik, där finns alla tänkbara bekvämligheter för att skämma bort varandra. Vill ni ha en mer äventyrlig upplevelse finns det även varma källor ute i den otämjda naturen lite varstans på ön. Bilden nedan är från Landmannalaugar i Fjallabak naturreservat i Suðurland, dit man tar sig på en vandringsled. Tänk på att hålla er på anvisade leder, Islands vackra natur är ömtålig.

Spana in häftiga platser från populärkultur

Islands fantastiska landskap har gjort det till inspelningsplats för mängder av filmscener, serier och musikvideos. Kör nedför backen mot Seyðisfjörður som Walter Mitty tog på longboard, besök Jökulsárlón från Bondrullen Die another die eller idylliska Húsavík från musikalkomedin Eurovision. Bilden nedan är från Jon Snows kärleksgrotta i Game of Thrones, Grjótagjá.

Njut av världens vackraste vattenfall

Om ni åker runt på Island kommer ni se det ena spektakulära vattenfallet efter det andra. Välj om ni vill hyra egen bil eller åka på en dagstur med guide. Skógafoss på bilden nedan kan man gå in bakom, men Gullfoss är det mest kända då det ingår i Golden Circle som inkluderar de största sevärdheterna runt Reykjavik.

Rid islandshäst

Islandshästen är en stor del av Islands identitet och kultur. Är ni vana ryttare kan det vara ett oförglömligt äventyr att ge sig ut i vildmarken och stanna över natten, men även en kortare tur på ett par timmar ger en härlig känsla. Det finns naturligtvis paket med trygga hästar även för den ovane.

Inga kommentarer

    Kommentera