Menu

Romantiska äventyr i Sverige – Sommarspecial

Sommar och sol skapar möjligheter för massor av romantiska äventyr på hemmaplan. Här har vi samlat tips och inspiration på aktiviteter som skapar minnen för livet tillsammans och som kan ge en eller annan adrenalinkick. Kanske söker ni semester i Sverige i sommar och vill uppleva något nytt och spännande 💞

Kittlande bergsbestigning på Höga kusten

Höga kusten är ett av Sveriges Världsarv och till att börja med otroligt vacker plats. Här hittar ni äventyrliga dessutom Via ferrata-leder i olika svårighetsgrad. Via Ferrata kombinerar klättring med vandring; ni använder selar, hjälmar och annan klätterutrustning och har dessutom stöd av vajrar och grepp vid de brantaste partierna på vägen upp. Det är ett storslaget äventyr som är tryggt men utmanar både styrka, rörlighet och höjdrädsla. Belöningen som följer är en underbar utsikt. Höga kusten bjuder även på vackra paddelvatten och fina vandringsleder att utforska tillsammans.

Paddla på Västkusten

I skärgården utanför Grebbestad finns Kosterhavets marina nationalpark vilket är ensam i sitt slag i Sverige. Här erbjuder bland andra Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor turer med kajak och SUP (stand up paddling). Är ni vana paddlare kan ni hyra kajaker och sätta ihop ett eget äventyr, för ovana finns nybörjarkurser. 

Bestig Sveriges högsta berg

Svenska fjällandskapet är storslaget, och att bestiga Kebnekajse ett äventyr i särklass. Ni kan antingen tälta eller boka rum på Kebnekajse Fjällstation som erbjuder god mat, bastu och charmig atmosfär. Från Fjällstationen utgår även guidade turer, en topptur uppför Sydtoppen i midnattssolen är en magisk vandring. Har ni ingen vana av fjäll och vandring ännu finns andra otroligt natursköna leder av olika svårighetsgrad som garanterat kommer ge er känsla av äventyr och föra er närmre varandra. Ett förslag är att utgå från Saltoluokta för en vandring till det magnifika Stora Sjöfallet.

Rid ut  i vildmarken 

Upplev den svenska vildmarken tillsammans från hästryggen. I Vindelfjällens naturreservat utanför Sorsele i norr kan ni till att börja med välja hur långt ert äventyr ska vara. Det finns allt från kortare turer till veckolånga ridturer över orörda fjäll med logi förberedd i kåtor och fjällstugor. Vill ni så kan ni dessutom kombinera ridning med fiske. Maten tillagas över öppen eld och baseras ofta på lokala råvaror som älg, ren och fjällfisk.

Surfa i vågorna utanför Varberg

Varberg är känt för sitt historiska kallbadhus, strandpromenad och idyll, men även surfing. Bland annat arrangeras här varje sommar actionsport- och livsstilsfestivalen Halliforna. Det finns flertalet aktörer som erbjuder grundkurser i vågsurfing, kitesurfing och stand upp paddling i området för er som vill prova första gången. När ni lekt färdigt i havet finns sköna spahotell på den gamla kurorten, sevärdheter som Varbergs fästning att utforska till fots, eller så kan ni välja att vandra i bokskogarna i Åkulla. Längs Apelviken, en av Hallands längsta sandstränder, finner ni en rad mysiga restauranger.

Skärmflyg över Österlen

Natursköna Österlen med sina pittoreska små kustsamhällen är en perfekt plats att testa på skärmflyg. Havet, vindarna och att det är lättillgängligt gör Hammars Backar utanför Ystad särskilt populärt. Testa tandemhopp, gå en hel kurs eller en prova-på-flygning. När ni flugit kan ni packa picknickkorg och avnjuta den vid det välkända utflyktsmålet Ales stenar. Mysigt boende hittar ni förslagsvis på Vinkille Bed & Breakfast med närhet till vandringsleder och flera idylliska små samhällen.

Klättra  i Östergötland 

Runtom i Östergötland finns, kanske något otippat, fina möjligheter till bergsklättring. Utanför Norrköping ligger exempelvis vackra Ågelsjön som erbjuder fantastisk klippklättring för alla nivåer. Är ni nybörjare så passa på att boka in er på en nybörjarkurs eller ett prova-på-tillfälle. När ni vill vila musklerna finns fina badplatser och en del vandringsstigar i det natursköna området. Välj om ni vill bo i tält i det vilda eller ta in på ett romantiskt hotell i vackra Norrköping.

Inga kommentarer

    Kommentera