Menu

Tre spännande hotell för en romantisk getaway i Västerås

Ibland kan romantiska upplevelser ligga närmre än man tror. Att ”hemestra” eller ha ”svemester” blir mer och mer populärt. Här tipsar vi om tre väldigt olika alternativ som är väl värda att spana in för en weekendresa med lite miljöombyte i Västerås.

Hem till Gården boutique hotel

Denna pittoreska gamla gård erbjuder bondromantik i världsklass.

Ni får en liten lägenhet i ett av de välbevarade husen, med eget kök och uteplats i trädgården där ni kan grilla. Vart och ett av husen är omsorgsfullt inredda för att bevara den mysiga känslan och själen på gården. Tänk er Bullerbyn med guldkant, mitt i Västerås.

The Steam Hotel

The Steam Hotel huserar i ett 18 våningar högt gammalt ångkraftverk. Nu är den K-märkta byggnaden renoverad till ett modernt designhotell som kombinerar den industriella stilen med ombonat mys.

Hotellet erbjuder flera romantiska paketerbjudanden som sätter en guldkant på vistelsen. Dessutom finns en väl tilltagen avdelning med spa för avkoppling.

Utter Inn

Hotell Utter Inn är kanske ett av Sveriges mest spektakulära hotell.

Undervattenshotellet är ett projekt av konstnären Mikael Genberg, placerat mitt i Västeråsfjärden. Härifrån har du utsikt över Västerås, men även över Mälarens djurliv eftersom själva sovrummet är under vattenytan med fönster mot vattnet. I stugan ovan ytan finns en liten köksavdelning med batteriljus och gasolspis, där ni tillagar er egen frukost.

Inga kommentarer

    Kommentera