Menu

Sju romantiska hotell i Stockholm

Vår vackra huvudstad bjuder på underbar romantik, både för en helg, en staycation eller kanske bröllop. Människorna man omger sig med är naturligtvis det viktigaste, men interiör och omgivningar definitivt bidra till att förhöja den romantiska stämningen.

Hotellen vi listar nedan ligger alla i centrala Stockholm, för att ni ska ha möjlighet att ta del av allt staden har att erbjuda. Samtliga bjuder på fantastiska miljöer, vart och ett på sitt sätt, vilket vi ska försöka beskriva. Vissa är pampiga, kanske perfekta för vigsel och bröllopsnatten, medan andra är otroligt mysiga och passar perfekt för er romantiska weekend i Stockholm.

1. Ett hem

Ett Hem är det exklusiva lilla hotellet i en gammal privatbostad i Lärkstaden. Det har tolv rum, alla vackert inredda med material som trä, läder och sammet. Atmosfären är varm och hemtrevlig, men ändå femstjärnigt lyxigt. Den mysiga innergården med det inglasade orangeriet är en underbar oas för avkoppling med ett glas vin efter en dag i stadsmyllret, eller för att avnjuta en lång frukost tillsammans. Det finns bibliotek, gym och bastu på hotellet, samt en hyllad restaurang med fokus på lokalproducerade råvaror i säsong.

2. Grand Hôtel

Detta klassiskt pampiga och exklusiva hotell andas flärd och romantik. Byggnaden från 1874 är varsamt renoverad till ett modernt hotell med ett historiskt arv som framhävs elegant i detaljer av guld, fransar, tofsar och blommor. Fräscht och färgrikt med högt i tak ligger det vid vattenbrynet tvärs över Kungliga Slottet och Gamla Stan. På hotellet finner ni lyxiga Nordic Spa & Fitness, samt inte mindre än två restauranger omnämnda i Guide Michelin. Dessutom finns anrika Cadierbaren där ett glas champagne med fördel kan avnjutas.

3. Lydmar Hotel

Med utsikt över Strömmen och Gamla Stan, alldeles intill Nationalmuseet, bjuder Lydmar Hotel på avslappnad elegans. Huset från 1826 har 46 rum, många med trägolv samt autentiska höga fönster och takbjälkar. På något vis ger inredningen känslan av mysigt och lyxigt på samma gång, med möbler i läder, skräddarsydda detaljer och utvald vintage. På detta livsstilshotell huserar regelbundet konstutställningar, och detaljer i inredningen som keramik och fotokonst adderar till en tidlös men samtida och lite bohemisk atmosfär. Hotellet har en underbar terass som är öppen sommartid, samt en restaurang med europeisk meny.

4. The Sparrow Hotel

Detta franskinspirerade hotell är romantiskt inrett i kontrastrika mönster och harmoniska färger. Det ligger inte långt från Stureplan, men det är ändå tyst och lugnt på de 88 vackra rummen. Till hotellet hör även mysiga The Sparrow Wine Bar & Bistro, naturligtvis med franska klassiker på menyn och ett brett utbud franska viner. Även frukosten drar sin inspiration från Frankrike med macarons och nybakade croissanter bland annat gott. Sommartid är hotellets innergård öppen, en underbar plats att förflyttas till Paris med din kärlek för en stund.

5. Hotell Skeppsholmen

Hotell Skeppsholmen ligger centralt i Stockholm, bara 300 meter från Moderna Museet, men denna fridfulla plats låter er finna romantiken bortom stadens brus. Avskilt och sommartid inbäddad i lummig grönska ligger det alldeles vid vattnet på Skeppsholmen, varifrån det går färjor till Gamla Stan och Djurgården. Inhyst i Sveriges äldsta bevarade militärkaserner låter inredningen historiska detaljer möta samtida design. De 81 rummen har traditionella träluckor kring fönstren, med fantastisk utsikt mot antingen parken eller havet. Restaurangen serverar klassiska svenska rätter och från terrassen har du fantastisk utsikt över vattnet, dit ni kan strosa ner hand i hand efter middagen.

6. Hotel Frantz

Det familjeägda Hotel Franz huserar i en historisk byggnad från 1647 på Södermalmstorg. De 50 rummen är inredda med påkostade materialval, dova sköna färgtoner och detaljer som minner om husets historia. Det är beläget alldeles vid Slussen, men så snart man kliver innanför dörrarna omfamnas man av den intima och lyxiga atmosfären. I hotellet finns en restaurang där fokus ligger på hållbarhet med närproducerade och ekologiska råvaror i den rustika miljön, och till frukost serveras bland annat gräddtårta.

7. Hotell Stallmästaregården

I ett värdshus från 1660-talet finner ni Hotel Stallmästaregården. De 49 rummen är inredda med tidlös elegans, och med ett namn som ”Stallmästaregården” följer lyxiga sängar ifrån Hästens. Från hotellet har man fantastisk utsikt över Brunnsviken och Hagaparken vilket lämpar sig utmärkt för romantiska promenader eller picknickar. Hotellets restaurang specialiserar sig på det moderna svenska köket och är listad i Michelinguiden. På sommaren är även hotellets behagliga terrass öppen.

Inga kommentarer

    Kommentera