Menu

Fem romantiska hotell i Göteborg

Många par besöker Göteborg för en romantisk weekend, och då är man ofta ute efter lite extra guldkant på tillvaron. Ett trevligt boende med vacker interiör kan förhöja hela upplevelsen, och här har vi samlat fem hotell som har särskilt romantisk atmosfär.

Samtliga hotell i listan ligger centralt, så ni har möjlighet att utforska Göteborgs utbud av nöjen som teater, musik och shopping. Vill ni ha fler tips på vad ni kan göra under besöket har vi samlat våra favoriter här. Nedan försöker vi beskriva lite hur de olika hotellen särskiljer sig från varandra och vad de har att erbjuda.

Dorsia Hotel & Restaurant

Dorsia bjuder på en ombonad, något dekadent, romantisk miljö. Med en inredning som inkluderar mycket sammet, siden, färger och vackra detaljer ger det en känsla av att resa bakåt i tiden eller in i en burlesk film. Hotellet har 37 rum, vart och ett individuellt inrett men med samma exklusiva känsla och tunga tyger. Även restaurangen har samma känsla, och finns med i Michelin guide Sweden.

Hotel Pigalle

Hotel Pigalles slogan är ”not like home”, och det lever de upp till med sin sexiga, lyxiga vintageinredning. Inspirationen till inredningen kommer från 1920-talets Art Déco, och ger känslan av flärd i Paris vid sekelskiftet. Det är konst i fokus och mönstrade tapeter i de 38 unika rummen. Hotellet har en åldersgräns på 25 år, så det är en vuxen atmosfär, med allt vad det kan innebära. På hotellet huserar Atelier, en franskinspirerad bistro med frukost, brunch, lunch och middag, samt vinbaren Amuse med lättare förtäring.

Hotel Riverton

Hotel Riverton är beläget alldeles vid Göta Älv. Den vackra utsikten ackompanjeras av modern elegant inredning, vilken går igen i de 210 rummen och sviterna. Som boende på hotellet har ni även tillgång till Rivertons Serenity Spa, med energigivande aromterapi, olika typer av bastu och en stor uppvärmd inomhuspool. På hotellet finns två restauranger, och View Skybar på 12:e våningen med fönster från golv till tak är väl värd ett besök.

Upper House, Gothia Towers

Upper House är beläget längst upp i Tower 2 på Gothia Towers. Det är ett exklusivt hotell där inredningen går i vilsamma färger, grundad i skandinavisk lyx med fantastisk utsikt över Göteborg. Hotellet har även tre våningar med Spa & Relax, turkisk Haman och utomhuspool. I samma byggnad finner ni restaurangen Upper House Dining och ni kan även förära Heaven 23 med ett besök om ni blir sugna på att prova deras berömda räkmacka och ett glas champagne.

Hotel Bellora

Hotel Bellora är ett mysigt boutiquehotell präglat av den italienska stilen. En romantisk ombonad känsla infinner sig från från heltäckningsmattor, blommiga tapeter, fotografier och väggpaneler. Hotellet har ett samarbete med det anrika Hagabadet för er som vill ha spa med i upplevelsen. På Ristorante Bellora står det italienska köket i fokus och restaurangen är värd ett besök för er som vill ha puls och italiensk gemytlighet, annars finns det lugnare alternativet Upstairs där det är mys med en knastrande brasa som gäller.

Inga kommentarer

    Kommentera