Menu

Tre exotiska paradis för smekmånad eller romantisk semester

Vita stränder, vajande palmer och turkosblått vatten är vad de flesta av oss uppfattar som paradiset. Vi är många som drömmer oss bort till en eller annan vacker paradisö vilket blivit synonymt med romantik och avkoppling. Här listar vi tre favoriter som har ett särskilt romantiskt skimmer.

Seychellerna, Indiska oceanen

Seychellernas övärld inkluderar pudervita stränder, färgglada korallrev och tropisk regnskog. Turismen regleras, just för att bevara den fantastiska naturen. Här kan ni njuta av vilda jättesköldpaddor och få känslan av orört paradis. Var och en av de 115 öarna har sin egen särskilda charm.

Bora Bora, Stilla havet

Bora Bora, i Franska Polynesien, är den idylliska ön som kommit till liv från ett perfekt vykort. Ön ligger som en liten grön prick på kartan, omgiven av en av Söderhavets blågröna laguner. Här firade bland andra Kronprinsessan Victoria sin lyxiga smekmånad. Romantiken är ständigt närvarande, i allt från de magiskt vackra solnedgångarna till det franska köket.

Maldiverna, Indiska oceanen

Maldivernas tusentals små paradisöar är som gjorda för en romantisk resa. Öriket är skapat av korallbildningar på en vulkanisk havsrygg. Detta ger en fantastisk miljö både ovan och under havsytan. På Maldiverna finner ni avslappnat spa och barfotaliv och aktiviteter både i havet och på land för den som önskar. Bland annat kan man besöka en obebodd ö på tu man hand.

Inga kommentarer

    Kommentera